tiistai, huhtikuu 16, 2024

Kiinassa Hainanin provinssissa järjestettiin kaikille kuvaajille suunnattu valokuvakilpailu, jossa haettiin kuvia saaren eteläkärjessä olevan Sanyan parhaista puolista. Sanyan seutu on tunnettu ympäri maailman, ja siellä on monipuolinen luonto merellisistä maisemista aina viidakkoon saakka.

Kilpailun järjesti Hainanin dokumenttikuvaajien yhdistys Hainan Provincial Documentary Photography Association ja yhteistyökumppaneina olivat aluehallinnon tiedotusosasto Publicity Department of Sanya Municipality ja Sanyan matkailun edistämiskomitea Sanya Tourism Development Committee sekä China Photo Press, Sanya Tianyatong Information Technology Co Ltd, Hainan Tianya Community Network Technology Co Ltd  ja matkailuyrityksiä.

Tuomaristo jakoi yli 200 palkintoa mikä on niin määrältään kuin summiltaankin merkittäviä. Syksyllä tullaan järjestämään suuri palkintogaala, jossa voittajille jaetaan paikalliseen tapaan myös sertifikaatit.

Ensimmäisen palkinnon voitti valokuvaaja Markku Saiha sarjallaan merikalastajista. Hän sai myös kunniamaininnan maisemasarjastaan.  Valokuvaaja Hannele Fors sai kunniamaininnan henkilökuvistaan. Molemmat kuvaajat ovat työskennelleet Hainanilla useita kertoja, ja he ovat mukana neljän suomalaisen kuvaajan projektissa, jossa tallennetaan saaren muutosta. Tästä lisää sivuilla www.hainan.fi.

Kilpailusta löytyy enemmän tietoa sivuilta http://zmsy.sanyatour.com/, mutta tällä hetkellä vain kiinaksi. Käännökset tulevat esille myöhemmin.